Lars­Erik Jonsson och Christer Andersson från Trux ser till att lasta frontskydden ordentligt inför den långa resan till Tanzania.

Tidigare i år mottog Trux, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastbilar, en stor order från en ny kund i Tanzania.

Under hela den gångna hösten har det varit full beläggning hos Trux. Årets hittills största beställning på 175 frontskydd för olika lastbilsmärken har tagit tid och stora delar av produktionen har varit koncentrerad på just den här ordern, som skeppades iväg till Tanzania i slutet av oktober.

– Det har varit en utmaning, men en rolig sådan. Vi vet sedan tidigare att vi har bra kompetens innanför väggarna här på Trux, men det blir extra roligt när vi kan leverera kvalitét i så pass stora volymer under begränsad tid också, säger Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Kunden, som är ett av Tanzanias största transportbolag, kommer att få leveransen på överens­ kommen tid till hamnen i Dar­es­Salaam i mitten av december.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga last­ bilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är Sverige, Norge och Tyskland. Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 420 Mkr.