Trux platschef Hasse Olsson med frontskyddet Offroad som ska skeppas iväg till Scania Tanzania Ltd i en upplaga av 50 stycken.

Under 2013 har Trux levererat över 250 frontskydd enbart till Afrika och som avslutning på ett framgångsrikt år ska de leverera ytterligare 50 stycken till den kontinenten.

För Trux, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastbilar, slutar året precis som det började – riktigt bra. I januari tog företaget emot en beställning på 50 frontskydd till Scania G-seriebilar och nu i dagarna ska ytterligare 50 Offroad-produkter skeppas till samma kund i Tanzania.

– Det är väldigt kul att bli lovordade av Scania Tanzania Ltd och återigen få leverera våra produkter till dem, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal och fortsätter:
– Sedan tidigare visste vi att Afrika skulle bli en viktig marknad för oss men vi hade nog inte riktigt räknat med att det skulle ta sådan fart under det gångna året och vi ser positivt på en fortsatt ökning under 2014.

Scania Tanzania Ltd levererar cirka 100 bilar per år i landet varav många utrustas med Trux Offroad-frontskydd.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga last- bilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är Sverige, Norge och Tyskland. Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 420 Mkr.