Ivo Silva (AutoSueco), Omar Said Salim Bakhresa (Bakhresa Group), Hasse Olsson, Stefan Björk, Mikael Svensk och Ammar (Bakhresa Group).

I mitten av mars besökte Trux Tanzania i Östafrika för att följa upp leveranserna av de 300 frontskydd som företaget har levererat till landet under föregående år.

Under 2013 levererade Trux över 300 frontskydd till Tanzania och som en del av företagets kund­ vård reste Truxchefen Hasse Olsson och de ansvariga säljarna Stefan Björk och Mikael Svensk
ner för att följa upp beställningarna och försäkra sig om att kunderna var belåtna med produkterna.

Det var Bakhresa – ett av Tanzanias största företag med cirka 8 000 anställda – som gjorde den stora beställningen på nästan 200 frontskydd i mitten av 2013. Bakhresa distribuerar sina egna produkter i en lastbils otta som består av över 450 lastbilar. Omar Said Salim Bakhresa är en av ägarna till företaget och är mycket nöjd med att satsningen på frontskydden redan har gett resultat i förhöjd leveranssäkerhet.

En annan nöjd kund är Lasse Kansten som är fordonsansvarig på Super Star Forwarders i Dar es Salaam. Majoriteten av de 250 bilar Lasse har till förfogande är utrustade med Trux frontskydd och har räddat ertalet leveranser från att bli stillastående i och med kollisioner eller olyckor.

Förutom att besöka de lokala åkerierna träffade Trux även Scania, som nns representerade i landet och har köpt in frontskydd under era år, samt AutoSueco som är Volvo Trucks återförsäljare i landet. – Det har varit ett väldigt givande besök i Tanzania där vi har knutit många nya kontakter som har gett oss kunskap att kunna anpassa våra frontskydd ytterligare för den afrikanska marknaden, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är för närvarande Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.
Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 420 Mkr.