På www.trux.se kan man se hur ens nya Volvo-lastbil ser ut med produkter från Trux.

Under årets Volvokaravan har Trux visat upp ett komplett sortiment av aluminium­ tillbehör till Volvo Lastvagnars nya fordons otta.

Volvo har under det senaste året förnyat hela sin fordons otta. FH, FMX, FM, FE och FL har alla fått nytt utseende och Trux har hängt med i utvecklingen. Trux var tidigt ute med produkter till FH4-serien när den lanserades och nu senast har de slutfört sin produktutveckling av samtliga frontskydd och extraljusramper till de nya FE- och FL-modellerna.

På företagets webbplats nns en kon gurator, kallad ”Bygg din Truxbil”, där kunderna kan testa hur just deras bil skulle se ut med Trux frontskydd och extraljusramper. Där nns alla nya Volvo-modeller inlagda tillsammans med monteringsanvisningar, bilder och övrig information till respektive Trux-produkt.

Trots att Trux den senaste tiden haft fokus på de nya lastbilarna från Volvo så fortsätter de även att producera tillbehör till de tidigare modellerna och kommer således fortsätta så länge efterfrågan nns. – Oavsett vilken Volvo-modell kunden väljer ska han/hon alltid ha ett stort utbud av olika lätta tillbehör i aluminium från oss att välja mellan, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är för närvarande Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.
Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 420 Mkr.