Nu när återförsäljaren Auto-Sueco har kommit igång kommer Trux frontskydd att pryda er och er lastbilar i Tanzania.

Efter två lönsamma år i Tanzania så ökar Trux, tillverkare av aluminiumtillbehör till tunga lastbilar, farten och ingår ett samarbete med Auto-Sueco Tanzania, som blir distributör av Truxprodukter till Volvo och Renault tunga lastbilar i Tanzania.

Under 2013 levererade Trux över 300 frontskydd till Tanzania och för att följa upp beställningarna samt försäkra sig om att kunderna var belåtna med produkterna besökte företaget Afrika i början av 2014. Förutom era nöjda kunder hann Trux även träffa representanter för Auto-Sueco i Dar es-Salaam.
– Auto-Sueco blir en strategisk och viktig partner som kan ge oss en bättre insyn och smidigare försäljning av våra produkter i Tanzania samt omkringliggande länder, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Joao Dias, platschef på Auto-Sueco i Dar es-Salaam, är nöjd och tror att samarbetet kommer att öka uppmärksamheten av Trux produkter ytterligare:
– Vår erfarenhet av Trux är endast positiva och vi vet att det är många åkerier här som är intresserade – särskilt när er och er frontskydd dyker upp på vägarna, säger Joao Dias.

Auto-Sueco Tanzania ingår i den portugisiska koncernen Nors, som verkar inom den globala transportsektorn i stora delar av världen med verksamheter i Europa, Afrika och Amerika.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är för närvarande Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.
Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 400 Mkr.