Det kommer att synas än mer Trux-frontskydd i Tanzania, på såväl gamla som nya Scania lastbilar.

I slutet av september går en beställning på 30 Offroad-frontskydd iväg från Trux ned till Scania Tanzania i Dar es-Salaam.

– Vi har levererat en hel del frontskydd tidigare till Afrika genom åren och det är glädjande att vi får fortsätta ha det förtroendet, säger Hasse Olsson, platschef Trux Ljusdal.
Frontskyddet Offroad passar utmärkt till lastbilar som kräver hög markfrigång och självklart tillverkas produkten i aluminium för att spara vikt och skyddet är helt anpassad efter bilens egna linjer för att minska luftmotståndet.

Grace Mungure på Scania Tanzania berättar varför de väljer Trux:
– Vi väljer Trux på grund av deras kvalitetsprodukter men även för att mina kunder alltid är så fantastiska nöjda med Trux; med allt från deras korta ledtider, bra kommunikation och att Trux alltid är måna om sina kunder. Vis av erfarenhet kan jag säga att Trux är en av mina bästa leverantörer, säger Grace Mungure, Scania Tanzania.

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar. Företaget grundades 1986 och de största enskilda marknaderna är för närvarande Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.
Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Mekanotjänst Holding AB som omsätter cirka 400 Mkr.