Perioden då flest viltolyckor drabbar Sveriges lastbilsåkare är återigen här. Trux har under de senaste 30 åren som frontskyddstillverkare hjälpt till att minska skadorna och hålla nere kostnaderna för åkerierna – om olyckan är framme.

Enligt Nationella Viltolycksrådet, www.viltolycka.se, så ökade viltolyckorna från 2015 till 2016 med mer än 20 procent. Hur 2017 kommer att se ut är svårt att sia om, men det kan löna sig att vara väl förberedd.

En kollision med älg, rådjur eller något av våra andra vilda djur slutar allt för ofta med ett oplanerat stillestånd på ett par veckor för reperation, vilket kan vara ekonomiskt ödesdigert för de flesta åkeri.
– Flera av våra kunder har erfarenhet av att ett monterat frontskydd på lastbilen minskar skadorna vid en viltolycka, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.
– Plåt- och plastskador får man räkna med, men ofta klarar man sig från värre skador, som till exempel obrukbar kylare. Istället kan föraren fortsätta sin rutt och planera in ett stopp för reparation vid ett senare tillfälle, säger Hasse Olsson.

Skulle olyckan dock vara framme och lastbilen har ett frontskydd monterat så kan Trux egna utbytessystem tillämpas och ett nytt frontskydd skickas till kunden så fort som möjligt. Dessutom så erhålls rabatt på självrisken från de flesta försäkringsbolag.
Så se till att vara förberedd i höst – det kan både spara tid och pengar.