Under sommaren 2018 kommer Trux att flytta från sina lokaler i Ljusdal för att återvända till sina rötter i Färila.

Snart börjar flyttstädningen för Trux, som tillverkar säkerhets- och stylingutrustning i aluminium till tunga lastbilar. I sommar styr de kosan till grannbyn Färila – där allting började för mer än 30 år sedan.

Förberedelserna för att flytta Trux-fabriken till Färila har pågått sedan slutet av 2016, men närmar sig nu upploppet.
– Tillbyggnationer och omstruktureringar utförs just nu i de nya lokalerna men vi räknar med att flytten kan påbörjas under sommaren för att vara färdig innan hösten, berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal. 
Målet är att produktionen inte ska halta under flytten utan Trux kommer att fortsätta leverera under sommarmånaderna i vanlig ordning.

Förutom att lokalerna som Trux flyttar till är större, så kommer arbetsmiljön för de anställda bli ännu bättre än tidigare.
– Fastigheten i Färila är mer anpassad för våra ändamål, berättar Mikael Norman som är flyttansvarig på Trux och fortsätter:
– Svetsarna får mer välventilerade bås, monteringsavdelningen får rymligare utrymmen och lackeringen blir bättre integrerade i produktionskedjan. Dessutom kommer in- och utleverans att underlättas avsevärt.

Varmt välkomna till våra nya lokaler i höst!