LACKAT OCH KLART

Nu kan du få ditt frontskydd i vilken färg du vill. Med vår lackerings­­anläggning kan vi erbjuda högre kvalitet och snabbare leverans av lackerade produkter.

Allt fler väljer färganpassade tillbehör. Vi ordnar detta på ett smidigt sätt. Du lämnar färgkoden – vi sköter resten!

Vår anläggning består av en kombinationsbox för målning och torkning. Genom boxen passerar cirka 22 000 m3 tempererad luft under lackeringsfasen och höjs sedan till 65 grader när produkten torkas. Metoden kallas våtlackering och möjliggör målning av högsta kvalitet i en mängd olika färger. Förbehandlingen av produkterna sker i Trux egen bläster­container med inbyggt maskinrum för filtrering och återvinning av blästermedlet. Vi kan erbjuda valfri kulör på våra lastbilstillbehör, till och med specialfärger såsom pearl- och metalliclack. Välkommen med din beställning!

Standox färgsystem

Trux tillbehör lackeras helt enligt Standox rekommendationer. Produkterna sandblästras för att färgen ska fästa ordentligt och därefter läggs ett lager med epoxiprimer som grund. Efter torkningen sprutas topplacken på – två varv för vanlig lack och fyra varv för metalliclack.