SVENSK KVALITET TAR DIG LÄNGRE

FÖRETAGET

Trux AB är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar.

Företaget var först på den europeiska marknaden med att formge och tillverka frontskydd för lastvagnar. Idag har denna produkt utvecklats till ett brett sortiment säkerhets- och stylingutrustning för montering på tunga lastvagnar av de flesta europeiska lastvagnsmärkena.

Företaget grundades 1986. De största enskilda marknaderna är Sverige, Norge och Tyskland.
Trux AB ligger i Ljusdal i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Extendokoncernen.

AFFÄRSIDÉ

Trux AB utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer säkerhets- och stylingutrustning såsom ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar.

Produkterna är anpassade till samtliga lastvagnstillverkares produktprogram i Europa, som också är Trux huvudmarknad.
Genom hög produktkvalitet, förfinad design, tillgänglighet och möjlighet till unika kundanpassningar skall Trux vara det bästa alternativet för åkeriföretaget.

Trux AB:s produkter säljs i Sverige via lastvagnsåterförsäljare och på exportmarknaderna via fristående distributörer, vilket garanterar åkeriföretaget en hög tillgänglighet. Trux AB är även listad underleverantör till Volvo Trucks, Scania samt DAF.

KVALITET OCH MILJÖ

För oss på Trux är det en självklarhet att arbeta med högsta kvalitet för ögonen både vad gäller produktkvalitet och kvalitet i vårt dagliga arbete oavsett arbetsuppgift med högsta kundfokus.

Lika viktigt är vårt arbete inom miljöområdet och självklart inom arbetsmiljöområdet.

För att säkerställa att vi arbetar på ett riktigt och systematiskt sätt är vi certifierade enligt ISO 14001:2015, ISO 9001:2015, ISO 45001:2018.

Trux AB:s verksamhetspolicy (PDF)