Trux var tidigt ute, om inte den första aktören, att på hemsidan låta användarna skapa sin egen drömlastbil stylad med Trux egna produkter. Genom att i en konfigurator välja mellan flera kända lastbilsvarumärken som Volvo, Scania, Mercedes med flera, får användaren möjlighet att testa Trux samtliga produkter på sin lastbil redan innan köp.

Nu har vi på Trux tagit nästa steg i utvecklingen och byggt om sin konfigurator. Sedan någon månad tillbaka kan man numera bygga din egen Trux-lastbil helt i 3D. Med den nya 3D-funktionen kan du se din lastbil ur alla vinklar och vrår. På så vis får du en ännu tydligare uppfattning om hur Trux olika produkter ser ut på just din lastbil.

I den nya konfiguration kan du komponera din egen lastbilsfront med en mängd olika Trux-produkter och tillbehör, ändra kulörer och testa olika kombinationer av produkter samtidig som du ser allt i olika vinklar och perspektiv – helt i 3D.

I dagsläget finns flera modeller från de största lastbilsmärkena tillgängliga och fler kommer det att bli.
– Vårt mål är att de flesta lastbilsvarumärken och modeller ska finnas representerade. Det kommer att bli ett kontinuerligt arbete och vi kommer aktivt att fylla på med produkter, tillbehör och lastbilar, säger Stefan Björk, säljare på Trux.

Genom att bygga din lastbil i Trux 3D-konfigurator blir det lätt att se hur det faktiskt ser ut redan innan köp, och efter att du byggt din drömbil kan du enkelt skicka en förfrågan om offert på just din kombination.
– Det här är inte enbart ett sätt för oss att göra kunderna uppmärksamma på hur produkterna ser ut, utan också ett viktigt verktyg för oss och våra återförsäljare som får stenkoll på vilka Trux-produkter som finns till respektive lastbil och modell, berättar Ulf Göransson, platschef på Trux.