Trux har nått en framgångsrik milstolpe med lanseringen av sin nya 3D-konfigurator – Bygg din Trux. Tidigare känd för att vara en pionjär inom skapandet av drömlastbilar på sin hemsida, har Trux nu tagit nästa steg i utvecklingen för att ge sina användare en ännu mer interaktiv och realistisk upplevelse.

– Vi är otroligt stolta över vår 3D-konfigurator, Bygg din Trux. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant, och med den här uppgraderingen har vi skapat någonting som verkligen underlättar för våra kunder, återförsäljare och för oss själva, säger Ulf Göransson, platschef på Trux.

Genom att låta användarna bygga sin egen Trux-lastbil helt i 3D, erbjuder den nya konfiguratorn en imponerande vy från alla vinklar och perspektiv. Med en mängd olika Trux-produkter och tillbehör att välja mellan kan användarna enkelt komponera sin egen unika lastbilsfront och experimentera med olika färgkombinationer. Detta ger en tydlig uppfattning om hur Trux olika produkter ser ut på just deras lastbil redan innan köp.

Emil Hermansson.

– Det som är så bra med konfiguratorn är att du får en helhetsbild på hur det ser ut med bågen på lastbilen, det är absolut någonting som kunderna uppskattar, och även jag som återförsäljare. Speciellt framgångsrikt är det med nya kunder som inte använt Trux-bågar förut, som inte vet vad det finns för sortiment. Då kan man bolla med dem och visa direkt hur det skulle bli, säger Emil Hermansson på Svenstigs Bil AB i Smålandsstenar, återförsäljare av Trux bågar.

Han fortsätter:

– Det minimerar kostnader för mig som återförsäljare med. Det har hänt ett antal gånger att man missuppfattat kundens önskemål på en Trux-båge, och det märks först när den sitter på lastbilen. Konfiguratorn underlättar utan tvekan.

Med 3D-konfiguratorn är det nu enkelt och bekvämt för användarna att visualisera sin drömlastbil och skicka en förfrågan om en offert för deras specifika kombination. Trux fortsätter att sätta standarden inom branschen genom att erbjuda innovativa lösningar som förbättrar kundupplevelsen.

– På Trux värderar vi enkelhet och användarvänlighet högt, och denna innovation är ett tydligt exempel på hur vi strävar efter att göra lastbilskonfiguration så smidig och tillgänglig som möjligt, säger Ulf Göransson.